Vältä yleisiä vedonlyönnin virheitä

Vedonlyönti on suosittu harrastus, ja urheiluvedonlyöntiin sisältyy vielä mahdollisuus tutustua eri joukkueiden ja urheilijoiden vahvuuksiin. Lisäksi vedonlyöminen vaikkapa suosikkijoukkueen tekemistä maaleista voi olla yksi tapa tuntea yhteyttä kotijoukkueeseen. Maltillisella mielellä ja pienellä harkinnalla toteutettuna urheiluvedonlyönti ei lisää taloudellisia riskejä sen enempää kuin muutkaan harrastukset. Monella aloittelijalla on kuitenkin taipumus tehdä tietämättömyydessään helposti vältettäviä mokia, jotka voivat viedä urheiluvedonlyönnistä ilon aivan turhaan. Merkittävä rahanmenetys ei ole välttämätön paha varomattomassa vedonlyönnissä, mutta riski tähänkin on aina olemassa. Siksi kannattaa lähteä liikkeelle tutustumalla konkareiden kokemuksiin. Ennen sinua vedonlyöntiä kokeilleiden ja harrastaneiden tekemisistä on kertynyt niin paljon dataa, ettei joka aloittelijan ole enää pakko pelata rahojaan epäviisaasti. Yleiset virheet välttämällä vedonlyönnistä tulee rennompaa ja hauskempaa! On vedonlyöntilajisi sitten jalkapallo, formulat, pesäpallo tai vaikka vapaaottelu, yleispätevät ohjeet pätevät lähes kaikkeen vedonlyöntiin.

34 FI Valta Featured

Mistä sitten johtuu, että vedonlyönnissä taitojen puute aiheuttaa joskus harmaita hiuksia? Ihminen on luonnostaan mukavuudenhaluinen olento, ja monet meistä veikkaavat mieluummin suosikkijoukkuetta suoralta kädeltä sen sijaan, että tekisimme taustatyötä vedonlyöntiin liittyen. Ihminen on luonnostaan myös stimulaatiota hakeva, ja vedonlyönnin tuomaa jännitystä voi ikävästi heikentää se, että joutuisi ensin lukemaan 10 artikkelia järkevästi tehdystä vedon asettamisesta. Ei olisi myöskään ihme, että vedonlyöntiä harrastavalla tai jopa sitä harkitsevalla henkilöllä olisi keskimääräistä korkeampi kyky sietää riskejä ja epävarmuutta. Aloittelevat veikkaajat syöksyvät suoraan kertoimien kimppuun, koska he ovat valmiita hyväksymään niin voiton kuin tappion. Varovaisempi ihmistyyppi välttää rahapelaamisen riskejä ja toteuttaa tätä puolta itsestään esimerkiksi rahastosijoittamisella. Vedonlyönnissä ei kuitenkaan ole pakko oppia aivan kaikkea kantapään kautta. Kun tiedät vähintään sen, millaisia peliliikkeitä kannattaa välttää, voit nauttia pelaamisesta kauemmin.

Tavallisia vedonlyöntivirheitä

  • Huono markkinoiden tuntemus. – Veikkaajat kärsivät runsaudenpulasta eri vedonlyöjien tarjoamien vaihtoehtojen edessä eivätkä tunne esimerkiksi palveluntarjoajien välisiä eroja. Pahimmassa tapauksessa he loikkivat eri palveluntarjoajien välillä lyöden vetoa tavalla, jonka onnistuminen on nopanheiton luokkaa.
  • Veikataan omaa suosikkia. – Eikä koskaan mitään muuta joukkuetta. Solidaarisuus on upeaa, mutta jos kannattamallasi joukkueella ei ole realistisia mahdollisuuksia voittaa, on panoksen asettaminen sille turhaa. Menetät rahasi, eikä oma joukkueesi hyödy vedosta. Veikkaa uskottavasti ja tue joukkuetta vaikka fanituotteita ostamalla.
  • Veikataan liian suurin panoksin. – Jos haluaa lyödä vetoa kauan, ei saisi koskaan veikata isommalla rahalla kuin minkä on valmis häviämään. Lievimmilläänkin lopputuloksena on mielipaha.

Mokia live-vedonlyönnissä

Live-vetokentän huono tuntemus

Jos on pelannut urheiluvedonlyöntiä vain ei-reaaliaikaisena, voi live-vedonlyönti vaatia totuttelua. Yleinen erhe onkin jättää tutustumatta live-vedon erityispiirteisiin. Live-vedonlyönti tarkoittaa yksinkertaisesti urheiluvetojen maailmassa sitä, että panoksia on mahdollista asettaa vain ja ainoastaan pelin tai ottelun ollessa käynnissä. Tämä tekee vedonlyönnistä erityisen jännittävää. Veikkaajat seuraavat tavallisesti peliä joko televisiolähetyksenä tai live-streamin kautta, jotta he voivat reagoida ottelun aikana tapahtuviin käänteisiin. Live-vedossa vetoa voi lyödä voittajan lisäksi esimerkiksi maalien tai pisteiden määrästä, mahdollisista keskeytyksistä (esimerkiksi formuloissa tai hevosurheilussa), pelin yliajalle menosta tai jostain vedon kohteena olevan urheilulajin omien sääntöjen yksityiskohdasta. Kun live-vedonlyöntiä alettiin tarjota verkon välityksellä, koski tämä mahdollisuus aluksi lähinnä jalkapallon ja tenniksen tapaisia valtavirran lajeja. Tarjonta on sittemmin laajentunut, ja live-vetoa voi lyödä niin amerikkalaisesta jalkapallosta, vapaaottelusta, jääkiekosta kuin uudesta tuttavuudesta, eSportsista. Tutustu rauhassa eri live-vetokohteisiin.

34 FI Mokia Live Vedonlyonnissa

Älä pelaa liian montaa vetoa kerralla

Yleinen virhe, jonka aloitteleva live-vetojen pelaaja tekee, on asettaa aivan liian monta panosta aivan liian nopeasti. Live-vedossa tulisi seurata pelin kulkua rauhallisesti ja tehdä seurannan perusteella reippaita, mutta punnittuja peliliikkeitä omien panosten optimoimiseksi. Jos olet lyönyt yhtä aikaa vetoa vaikka jalkapallo-ottelun maalien määrästä, rangaistuspotkuista ja voittajasta, on sinulla täysi työ, jopa mahdoton tehtävä, seurata näiden kaikkien muuttujien toteutumista. Lopputuloksena on se, että ainakin yksi vedoista tulee olemaan sinulle melko suurella todennäköisyydellä tappiollinen. Pitkäaikaisesti live-vedonlyönneissä menestyvien pelaajien taktiikkaan kuuluu lähestyä peliä yksi veto kerrallaan. Jos kyse on vaikka jalkapallomatsista, olet saattanut lyödä vetoa voittajasta. Kun vastapuolen joukkue tekeekin maalin, kertoimet menevät uusiksi. Tässä tilanteessa voit joko jatkaa nykyistä vetoa tai sulkea vedon. Seuraavaksi voit asettaa vedon vastapuolen voitolle tai esimerkiksi sille, kuinka monta maalia ottelussa tehdään.

Keskittymiskyvyn herpaantuminen

Live-vetoa lyötäessä on olennaista seurata käynnissä olevaa pelitapahtumaa kuin haukka. Rennomminkin voi ottaa, mutta osa toisista veikkaajista tulee taatusti muuttamaan panoksiaan ottelun kulun mukaan. Miksi antaisit heidän siis viedä voitot nenäsi edestä? Kun katsot ottelua, katso sitä ajatuksella. Älä surffaile samalla netissä tai juoruile ystäväsi kanssa. Nykyään meillä monilla netin orjilla on huono impulssikontrolli, jolloin liikkuvan kuvan edessä yhteen asiaan keskittyminen on vaikeaa. Ota live-vedonlyönnin edellyttämä ottelun seuraaminen kuitenkin sinä viihteenä, miksi urheilu on tarkoitettu. Yritä ennakoida tilanteiden kehittymistä ja ole valmiina reagoimaan heti, kun jokin pelin tulokseen vaikuttava asia tapahtuu peliruudulla. Keskittymiskykyyn vaikuttavat tietenkin muutkin asiat kuin puhelimen piilottaminen. Muista nukkua kunnolla peliä edeltävänä iltana, äläkä koskaan lyö vetoa humalassa tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena! Jos arviointikykysi ei ole terävimmillään, voit lyödä vetoa epäviisaasti.

Vääränlaiset panokset

Tämä aloittelijan virhe koskee kaikkea vedonlyöntiä, mutta on erittäin harmillinen live-vetoa pelatessa. Kaiken vedonlyönnissä likoon laitetun rahan tulisi olla niin sanotusti ylimääräistä rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei taloudellinen tilanteesi kärsisi vaikka häviäisit koko panoksesi. Parhaimmillaan vedonlyönnin tuotto voi olla ensiluokkainen, mutta häviämisen mahdollisuus on aina. Siksi etenkin kokeillessasi live-vedonlyöntiä ensimmäisiä kertoja tulisi sinun asettaa hyvin pieniä panoksia. Koska panoksia voi muuttaa milloin vain pelin edetessä, on voitot mahdollista kerätä useasta pienestä purosta yhden suuren summan vedon sijaan. Hermoja tarvitaan etenkin silloin, kun live-vedon pelissä tapahtuu jotain vedonlyöjän panokselle epäedullista. Tavallinen psykologinen reaktio on uusien panosten asettaminen korkeille kertoimille tappion jälkeen. Tällöin pelaaja yrittää epätoivoisesti voittaa takaisin menettämäänsä summaa. Tällainen taktiikka toimii todella harvoin. Viisainta kunnon tappion sattuessa on pitää tauko vedonlyönnistä ja tehdä seuraava siirto vasta rauhoittuneena.

Vaihtele vedonlyöntikohteita

Käsittelimme jo aiemmin sitä, kuinka oman lempijoukkueen tai -urheilijan veikkaaminen kerta toisensa jälkeen rakkaudesta lajiin ei ole viisasta. Jokainen itseään kunnioittava tilastotieteilijä voi kertoa vedonlyöjille, että yksikään joukkue ei ole voittamaton. Vaikka kyse olisikin yksilösuorituksesta, ovat esimerkiksi nyrkkeilyssä harvassa sellaiset kehähait, jotka lopettavat uransa häviämättä kertaakaan. Ottelun lopputulos riippuu niin sinun veikkaamastasi joukkueesta tai ottelijasta kuin siitä, millainen vastustaja on. Arvioi siis puolen valitsemista muillakin perusteilla kuin sillä, kummasta joukkueesta pidät enemmän. Toinen suuri ja yleinen virhe on veikata voittajaksi sitä tiimiä tai atleettia, joka on voittanut eniten otteluita. Vaikka sinun vetosi voittaisikin tässä tilanteessa, matalat kertoimet tuovat todella laihan voittosaaliin. Saatat menestyä paremmin veikkaamalla muutakin kuin voittajaa, esimerkiksi pelin kokonaista pistemäärää. Live-vedonlyönti vaatii pientä vaivannäköä, mutta kärsivällisyyden, taustatyön ja lajintuntemuksen yhteispelillä saat siitä kutkuttavan harrastuksen.

100€
100% tervetulobonus aina 100 euroon
122€
100% Tervetuliaisbonus jopa 122€
50€
50€ ilmaisveto 25€ talletuksella, minimikerroin 1.60
€100
Tervetulobonus 100% 100€ asti