Vältä urheiluvedonlyönnin psykologiset sudenkuopat

Urheiluvedonlyönti on parhaimmillaan erittäin hauskaa ja viihdyttävää. Sillä voi piristää tylsää päivää ja sitä, kuten muutakin uhkapelaamista, voi verrata mihin tahansa muuhunkin viihteeseen. Nykyään useimmat maksavat ylimääräistä suoratoistopalveluista ja muustakin viihdetarjonnasta, josta uhkapelaaminen ei poikkea paljonkaan. Myös sarjojen katseluun tai muuhun sisältöön voi jäädä jumittamaan. Samoin vedonlyönti voi viedä mukanaan ja muodostua ongelmaksi. Onkin hyvä, jos pelaaja tunnistaa erilaiset vedonlyöntiin liittyvät sudenkuopat. Tällöin niihin on mahdollista varautua ja toimia niin, ettei ongelmapelaamista pääse muodostumaan. On tärkeää muistaa pitää pelaaminen hauskana. Yhtä lailla tärkeää on huomata, jos omaan pelaamiseen olisi syytä tehdä muutoksia. Jos omassa tai läheisen rahapelaamisessa on tunnistettavissa ongelmapelaamisen merkkejä, kannattaa heti puuttua asiaan.

Veikkaus Valta Psykologiset

Veikkaus Valta Psykologiset

Kaikki parhaat vedonlyöntisivustot suhtautuvat rahapelaamiseen vastuullisesti ja pyrkivät edistämään turvallista vedonlyöntiä. Useilla sivustoilla tarjotaan pelaajille erilaisia listoja ja kysymyksiä, joiden avulla voi tunnistaa, onko oma pelaaminen hallinnassa vai voidaanko se luokitella riskipelaamiseksi. Vedonlyöntiin liittyy useita erilaisia psykologisia tekijöitä, jotka saattavat aiheuttaa pelaajalle ongelmia. Mikäli tunnistaa veikkaamisen menneen liian pitkälle, kannattaa pelityyliä muuttaa. Veikkaussivustoilla voi helposti ja luotettavasti asettaa itselleen erilaisia rajoja jos oma valvonta ei riitä pitämään pelaamista hallinnassa. Itselleen voi asettaa sivustosta riippuen talletusrajoja tai rajan sille, miten paljon tietyssä ajassa on mahdollista hävitä. Viimeisenä vaihtoehtona on itsensä sulkeminen kokonaan pois uhkapelisivustoilta. Kuitenkin yleensä varotoimenpiteeksi riittää se, että pyrkii aktiivisesti välttämään sudenkuoppia, jotka liittyvät vedonlyöntiin.

Veikkaajalla ei ole suosikkijoukkuetta

Yleensä vetoja lyövät pelaajat ovat muutenkin kiinnostuneet urheilusta ja seuraavat sitä aktiivisesti. Tällöin on todennäköistä, että joku joukkue tai urheilija on muodostunut vedonlyöjälle suosikiksi. Omalle suosikilleen voi asettaa vetoja pelin katselun jännityksen lisäämiseksi, sekä silloin kun suosikilla on todennäköiset mahdollisuudet voittoon. Voitokkaaseen vedonlyöntiin tähtäävän tulee kuitenkin olla valmis asettamaan vetoja omaa suosikkijoukkuettaan vastaan ja toivomaan vastustajan voittoa. Vaikka joku joukkue olisikin ylitse muiden, se ei silti ole välttämättä pärjää pistetaulukossa ja tämä tulee veikkaajan ottaa huomioon. Voikin sanoa, että vedonlyöjällä ei voi olla suosikkijoukkuetta, vaan tämän tulee olla valmis lyömään vetoa voitto-odotusten mukaan. Tämä saattaa olla toisille pelaajille hankalaa ja vetoa tulee usein lyötyä oman suosikin puolesta todennäköisyyksiä vastaan.

Epärealistiset voitto-odotukset

22Bet Veikkaus Odds

22Bet Veikkaus Odds

Vedonlyöjällä on aina omia voitto-odotuksia, jotka perustuvat joko omaan intuitioon pelistä tai tarkasti tehtyihin laskelmiin. Jos vetoa lyödään siitä syystä, että pelin tai ottelun katselu olisi jännittävämpää, sitä todennäköisemmin pelaaja lyö vetoa omien ennakko-odotusten pohjalta. Pelissä tai yksilölajin urheilusuorituksessa on kuitenkin aina riskinsä, ja sattumalla on mahdollisuus vaikuttaa lopputulokseen suurestikin. Vedonlyöjän kannattaakin pysyä realistisena voitto-odotusten sekä pelin lopputuloksen suhteen. Myös pitkän voittoputken osuessa kohdalle on hyvä muistaa, ettei kenenkään ole mahdollista voittaa aivan jokaista peliä. Tämän vuoksi realistinen asenne, sekä voittojen varmistelu auttavat. Pelin kulkua kannattaa seurata tarkkaan ja varsinkin live-peleissä mahdollisuus cash-outiin kannattaa käyttää hyödykseen, jos peli näyttää menevän oman vedon kannalta väärin.

Pidä huolta pelikassasta

Yksi suurimmista vedonlyönnin psykologisista ansoista on kärsivällisyys. Kun tappioita väistämättä tulee jokaisen veikkaajan kohdalle, tulisi muistaa pysyä rauhallisena. Omaa strategiaansa kannattaa noudattaa jonkin aikaa, ennen kuin voi varmuudella nähdä, miten se toimii. Ensimmäisen häviön jälkeen omaa pelisuunnitelmaansa ei kannata vielä heittää romukoppaan, vaan sitkeästi jatkaa eteenpäin. Strategia tulee valita niin, että pelikassa kestää sen. Osa vedonlyöjistä satsaa aina tietyn osuuden pelikassastaan yhteen kohteeseen, eikä tästä prosenttiosuudesta poiketa koskaan. Tappiollisen kauden jälkeen saattaa tulla mieleen panostaa enemmän tappioiden kattamiseksi, mutta tämä on yleensä varmin tapa päästä eroon lopuistakin pelirahoistaan. Tärkeintä on se, että panostaa vain sen verran, kuin minkä on valmis menettämään, eikä pelaa muuhun elämään tarvittavia varoja.

Luota itseesi

Yksi tekijä, joka usein tyhjentää pelikassan ja aiheuttaa murhetta vedonlyöjälle on toisten antamien vinkkien ja vetovihjeiden kuunteleminen. Aloittelevat vedonlyöjät usein seuraavat toisten jalanjäljissä. Mutta kun erilaisille kohteille panostamisesta on kertynyt hieman enemmän kokemusta, kannattaa alkaa luottaa omiin taitoihinsa. Vetovihjeiden lukeminen on ihan mukavaa puuhaa, mutta niitä ei kannata tuijottaa turhan sinisilmäisesti. Usein voi nähdä eri vinkkisivustojen tärppien olevan täysin ristiriidassa toistensa kanssa. Parhaiten vedonlyöjä menestyy seuraamalla sopivassa suhteessa tilastoja, vihjeitä ja omaa tietämystään lajista ja sarjan tilanteesta. Myöskään vihjeitä ei itse välttämättä kannata alkaa jaella, ainakaan omalle lähipiirilleen. Tappion osuessa kohdalle saattavat omat henkilökohtaiset suhteet mennä solmuun, jos on itse ollut antamassa väärin mennyttä vetovinkkiä.

Muista pitää hauskaa

Vedonlyönti on hauskaa viihdettä, ja sellaisena se kannattaa myös pitää. Uhkapelaamisessa on aina sekä voittomahdollisuutensa että riskinsä – ja häviöihinkin on hyvä suhtautua kevyesti. Tässä auttaa myös pelikassan hyvä hallinta sekä oman pelityylin säilyttäminen. Jos vedonlyöntiin alkaa suhtautua liian vakavasti, siitä saattaa tulla raskasta ja se voi vaikuttaa omaan henkilökohtaiseen elämään kuluttavasti. Jos ruudun äärelle tahtoo jäädä liian pitkäksi aikaa jumittamaan, kannattaa välillä tehdä jotain muuta: lähteä kävelylle, lukea kirjaa tai vaikka ottaa torkut . Jos vedonlyönti alkaa viedä aikaa töiltä, perheeltä tai muilta itselleen tärkeiltä asioilta, kannattaa siitä pitää taukoa. Samoin kannattaa toimia, jos pelaamiseen alkaa kulua liikaa rahaa. Tärkeää on, että kaikki elämän osa-alueet pysyvät tasapainossa, silloin urheilun seuraamisesta ja vedonlyönnistä varmasti nauttii.

100€
100% tervetulobonus aina 100 euroon
122€
100% Tervetuliaisbonus jopa 122€
50€
50€ ilmaisveto 25€ talletuksella, minimikerroin 1.60
€100
Tervetulobonus 100% 100€ asti