EURO 2020: EM-karsinnat jälleen vauhdissa, joko Suomelle kaivattu EM-paikka?

The Finnish football team hosts the Armenian side EURO2020 qualification group stage. Armenia suffered a 0 3 defeat from Finland in Turku city Veritas stadium 15 10 19. Kuva

FINLAND FOOTBALL BANNER

Suomen jalkapallomaajoukkueella on piakkoin edessä sen historian ehkä tärkeimmät ottelut. 15.11. pelataan kotiottelu Liechtensteinia vastaan, ja 18.11. on vuorossa karsintojen viimeinen ottelu Kreikan isännöimänä. Suomella on erinomainen mahdollisuus varmistaa kisapaikka jo ensimmäisessä ottelussa kotona, ja tunnelma todennäköisesti loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla tulee olemaan sen mukainen.

Pientä kompurointia Bosniassa, kotona paremmin

Suomi lähti Bosniaan varmistamaan kisapaikkaa, mutta tällä kertaa reissusta jäi mukaan rumat 4-1 tappiolukemat, kotijoukkue teki kentällä lähes mitä tahtoi eikä huuhkajalauma saanut omaa peliään kulkemaan. Tästä kuitenkin noustiin kotikentällä Armeniaa vastaan erinomaiseen esitykseen ja voitto irtosikin lukemin 3-0. Suomi on päästänyt kotikentällä vain kaksi maalia, ja näistäkin toinen oli erittäin kyseenalainen osuma Italian toimesta. Bosnia-tappion jälkeen lohkon tilanne näytti hetken aikaa kimurantilta, mutta meidän onneksemme Kreikka onnistui kotikentällään päihittämään Bosnian 2-1 ja tämä antoi Suomelle mahdollisuuden pitää kisapaikan kohtalo vielä täysin omissa käsissään.

 

The Finnish football team hosts the Armenian side EURO2020 qualification group stage. Armenia suffered a 0 3 defeat from Finland in Turku city Veritas stadium 15 10 19. Kuva

Suomi jatkoi vahvoja otteita kotikentällä voittamalla Armenian 3-0

Suomi ollut vahva kotikentällä

Kuten äsken todettiin, Suomi ja kotikenttä on ollut näissä karsinnoissa vakuuttavan vahva yhdistelmä. Maalisuhde 7-2 ja ainoastaan Italia on onnistunut maalinteossa. Samaan aikaan Liechtenstein on tehnyt edelliseen kahdeksaan otteluunsa kaksi maalia, yhden vieraissa Kreikan ja toisen kotona Armenian verkkoon, joten ihmeenä olisi pidettävä mikäli tämä pikkuvaltion joukkue onnistuisi maalinteossa Helsingissä. Suomi ei myöskään ole jäänyt maalitta sitten maaliskuisen Italian vierailun, kotiotteluissa maaleja on tullut keskimäärin kaksi per ottelu.

Lohkomatematiikkaa

Jos katsotaan lohkon tilannetta ennen kahta viimeistä kierrosta, on Suomella 15 pistettä ja uhkaajilla Armenialla ja Bosnialla molemmilla 10 pistettä. Koska Suomi on voittanut Armeniaa vastaan molemmat keskinäiset ottelut, vaatisi tämä Armenian kisapaikan toteutumiseksi ensinnäkin sitä, että Suomi häviää molemmat jäljellä olevat ottelut, ja samaan aikaan Armenia voittaisi molemmat omat ottelunsa. Bosnialla on puolestaan Suomeen verrattuna keskinäisten otteluiden maalisuhde-etu, eli tasapisteissä huuhkajat jäisivät kuin jäisivätkin lohkon kolmanneksi ja ulos kisoista. Jos siis Suomi onnistuisi esimerkiksi sähläämään kotipelistä Liechtensteinia vastaan tasurin ja sitten häviäisi vieraissa Kreikalle, voisi Bosnia nousta Suomen ohitse voittamalla molemmat ottelunsa. Tämä on toki helpommin sanottu kuin tehty, sillä samaan aikaan kun Suomi isännöi Liechtenstainia, pelaa Bosnia kotonaan lohkovoittaja Italiaa vastaan.

Kreikka on karsintojen alisuorittaja

Tällä kertaa karsintojen yksi suurimpia alisuorittajia kaikki karsintalohkot huomioiden on ollut, Suomen onneksi, Kreikka. Kreikan karsintavoitot ovat tulleet Liechtensteinista ja suomalaisten iloksi juuri edellisellä kierroksella Bosniasta, lisäksi helleeneillä on tasapelit näitä samoja joukkueita vastaan. Bosnian kriittiset pistemenetykset ovat siis nimenomaan Kreikan aiheuttamia, jota voidaan pitää näin jälkikäteen aikamoisena ihmeenä. Suomi lähtee Kreikkaankin suosikkina, mutta mikäli kisapaikka on jo tässä vaiheessa kotivoitolla varmistettu, voi olla, että peliin ei lähdetä ihan täydellä latauksella tai vaihtoehtoisesti valmennusjohto saattaa antaa lepovuoron esimerkiksi Teemu Pukille ja muille maajoukkueen kärkinimille, ja antaa näin nuorille haastajille mahdollisuuden saada maajoukkuekokemusta.

50€
100% Tervetuliaisbonus jopa 50€
PELAA NYT
  • Monipuolinen livestriimaus
  • MGA:n lisenssi ja verovapaat
  • Runsas valikoima pelejä
50€
100% Tervetuliaisbonus jopa 50€
PELAA NYT
  • Monipuolinen livestriimaus
  • MGA:n lisenssi ja verovapaat
  • Runsas valikoima pelejä
Bet365 Anmeldelse

Tasoitusvedoilla kerrointa

Kotiottelussa Liechtensteinia vastaan Suomi ei todennäköisesti tule jarruttelemaan laisinkaan, vaan pyrkii heti ottelun alussa ratkaisemaan pelin ja tämän jälkeen pitämään palloa hallussa ja tekemään vastustajan pelinrakentelun mahdollisimman vaikeaksi. Liechtensteinia vastaan on tehty karsinnoissa paljon maaleja, ja tämä trendi tulee todennäköisesti jatkumaan tässäkin ottelussa. Bet365 tarjoaa Suomelle -2,5 maalin tasoituksella kerrointa 1,55 joka on varsin tarttumisen arvoinen.

Liechtenstein ei todennäköisesti tee ottelussa yhtään maalia, ja Suomi tulee hyökkäämään todennäköisesti erittäin vapautuneesti jolloin maalejakin on lupa odottaa. Kreikka otteluun ei vielä tätä kirjoittaessa ole kertoimia tarjolla, mutta kannattaa pitää silmällä Suomen kokoonpanouutisia, ja mikäli joukkue lähtee Välimeren rannalle kokemattomalla porukalla, voi Kreikan pelaaminen olla ottelussa hyväkin vaihtoehto.

100€
100% Tervetuliaisbonus jopa 100€
100€
100% Tervetuliaisbonus jopa 100€
122€
100% Tervetuliaisbonus jopa 122€
40€
300% tervetuliaisbonus 40 € asti