Miten netissä veikataan?

Kaukana ovat ne päivät, kun paperisen veikkauskupongin kanssa piti ennen ottelun alkua kiiruhtaa kioskille, jotta veto olisi voimassa. Kuten monet muutkin elämän osa-alueet, on internet mullistanut vedonlyönnin, sillä veikkaus onnistuu nykyään netissä. Sen sijaan, että täyttäisit fyysisen veikkauskupongin, voit tehdä sen nyt helposti verkossa. Riittää, että klikkaat itsesi vedonvälittäjän sivulle ja voit kerralla tehdä useammankin vedon. Tarjolla on monia eri vedonvälittäjiä, joiden sivustoille voit luoda tilin ja ryhtyä oitis veikkaamaan. Vedonvälittäjillä saattaa olla erikoisaloja, mutta yleisesti kaikki välittäjät tarjoavat laajan valikoiman kohteita suosituimmista lajeista. Näitä ovat esimerkiksi jalkapallo, tennis, golf ja koripallo.

Vedonvälittäjää valitessa on hyvä kiinnittää huomiota kohteisiin. Suomalaiset voivat tarkistaa erityisesti talvilajien, kuten jääkiekon, valikoimaan. Vertaaminen on järkevää myös mahdollisten tervetulobonuksien vuoksi. Monet välittäjät tarjoavat jopa tuplauksen ensitalletukseen aina sataan euroon asti, minkä vuoksi voit saada sen verran ilmaista rahaa veikkaukseen. Nettivedonlyönti mahdollistaa myös livevetojen tekemisen. Voit siis asettaa vetoja ottelun jo ollessa käynnissä. Veikkaus internetissä mahdollistaa myös useat erilaiset vedot. Niiden määrä on lähes lukematon. Voit tehdä perinteisen pitkävedon tai lyödä etukäteen vetoa koko sarjan tai turnauksen voittajasta. Myös erikoisvetojen määrä on jalkapallossa vaikuttava: lyö vetoa vaikka ensimmäisen maalin tekijästä, kulmapotkujen määrästä tai onnistuneista rankkareista.

35 FI Hvordan Tippe Online Featured

Urheiluvedonlyönti (yksinkertaistettuna)

Urheiluvedonlyönti tekee urheilun seuraamisesta entistäkin jännittävämpää. Yksinkertaisemmillaan urheiluvedonlyönnissä lyöt vetoa ottelun lopputuloksesta. Nykyaikana vetoja on kuitenkin useita erilaisia, ja voit lyödä vetoa lähes mistä tahansa. Kohteena voi olla joko ottelu, peli tai koko liiga. Vedolla taas tarkoitetaan sitä yksittäistä vetoa, jota lyödään. Se voi olla ottelun voittaja, tehtyjen maalien tai voitettujen erien määrä – lajista riippuen. Jokaisella kohteella on myös kertoimet, jotka määrittävät sen, millä kertoimella saat voitettuasi panoksesi takaisin. Voiton suuruus lasketaan siis aina seuraavasti: kerroin x panos = voitto. Kerroin muodostuu todennäköisyysarvioista, minkä vuoksi se on tietyllä tapaa myös ennuste ottelun lopputuloksesta.

Perinteisen pitkävedon lisäksi sinulla on nykyään mahdollisuus lyödä useita erilaisia vetoja. Tasoitusvedossa altavastaaja saa peliin hieman tasoitusta esimerkiksi maalien muodossa. Jalkapallossa altavastaaja voi saada maalin tai useamman jo ennen pelin alkua. Näin voit veikata ennakkosuosikkia paremmalla kertoimella ja päästä kiinni suurempiin voittoihin. Maalien määrää voit veikata myös yli/alle -vedon avulla. Tällöin vedonvälittäjä määrittää tietyn rajan, joka voi olla vaikka kolme, ja sinun tulee veikata, tehdäänkö maaleja yli vai alle tuon määrän. Vedonlyönnissä ei tietenkään ole kyse pelkästään urheilusta. Yhtä lailla voit lyödä vetoa Yhdysvaltain seuraavan presidentinvaalin voittajasta tai vaikka Euroviisujen voittajakappaleesta.

Vertaa kertoimia

Kertoimet ovat olennainen osa urheiluvedonlyöntiä. Ensisijaisesti ne kertovat siitä, millä kertoimella pelaaja saa asettamansa panoksensa takaisin. Ne kertovat myös kohteen eli pelin, ottelun tai sarjan ennakkoasetelmista. Se pelaaja tai joukkue, jolla on alhaisempi kerroin, on ennakkosuosikki. Näin jos yllättäjä voittaakin pelissä, korvataan se ruhtinaallisemmalla voitolla. Ennen vedon asettamista kannattaa kertoimia vertailla eri sivustoilla. On mahdollista, että vedonvälittäjät tarjoavat samalle vedolle eri kertoimia, jolloin tietenkin kannattaa verrata ja sitten valita juuri oman vedon kannalta kannattavimmat kertoimet. Oikealla rahalla tehdyssä veikkauksessa jo pieni ero kertoimissa voi tehdä suuren eron saamaasi voittosummaan.

Sen lisäksi, että kertoimet eroavat pitkä- tai voittajavedossa, on kertoimissa eroja myös esimerkiksi tasoitus- ja monivedoissa. Näissä vedoissa voit päästä käsiksi suuriin voittoihin, jolloin tietenkin kertoimilla on väliä. Vaikka kertoimet voivat usealla välittäjällä olla samankaltaiset, on niissä usein pieniä tai suuria eroavaisuuksia. Kertoimet voivat vaihdella monesta syystä. Syistä yleisin on se, että eri välittäjien sivustoilla veikkaa eri tyyppisiä pelaajia, jolloin kertoimetkin voivat vaihdella. Kertoimiin vaikuttavat ulkoiset tekijät, kuten sää tai pelaajien kunto ja loukkaantumiset, jotka voivat vaihtua viime tipassa. Näin myös kertoimet voivat muuttua nopeasti juuri ennen ottelun alkua. Kaikki vedonvälittäjät eivät välttämättä reagoi muutoksiin yhtä nopeasti.

Nettivedonlyönti

  • Yksittäiset vedot – näissä vedoissa veikkaat ainoastaan yhtä kohdetta, esimerkiksi yhden ottelun voittajaa.
  • Moniveto – monivedossa veikkaat kerralla useampaa kohdetta. Kaikkien vetojen osuessa oikein on veto voittava. Kertoimet monivedoissa ovat usein korkeita.
  • Järjestelmäveto – järjestelmäveto toimii kuin moniveto, mutta sen kaikkien kohteiden ei tarvitse osua oikeaan vedon ollakseen voittava. Näin sen riski, kuin myös kertoimet, ovat pienempiä kuin monivedossa.

Live-vedonlyönti

Livev-edonlyönti tekee urheilun seuraamisesta jännittävämpää. Vetoja nimittäin asetetaan ottelun jo ollessa käynnissä. Näin kaikki urheilufanit voivat seurata ottelua ja käyttää hyväkseen omaa asiantuntijuuttaan vetoja asettaessa. Normaalin kohteen vedonlyönti loppuu ennen ottelun alkua, jolloin kohteen kertoimet on jo lyöty lukkoon, eivätkä ne siis sen jälkeen muutu. Live-kohteet eroavat normaaleista kohteista siten, että ottelun tapahtumat tai esimerkiksi sää vaikuttavat kertoimiin. Koska voit asettaa vetoja ottelun ollessa käynnissä, elävät myös kertoimet ottelun tapahtumien mukana. Tärkeän pelaajan loukkaantuminen, sääolot ja ottelun yleinen eteneminen ovat kaikki seikkoja, jotka vaikuttavat kertoimiin. Näiden seikkojen perusteella laskee tietokone algoritmin avulla uudet kertoimet.

35 FI Live Vedonlyonti

Ottelusta riippuen voivat kertoimet vaihdella suurestikin. Tämän vuoksi live-vetoja on mahdollista kohdistaa myös ottelun tiettyyn jaksoon. Tennisottelussa voit veikata ensimmäisen erän lopputulosta tai jalkapallossa vaikka sitä, tekeekö joku joukkueista maalin seuraavan 15 minuutin aikana. Välittäjät tarjoavat yleensä myös kattavat tilastot kohteisiin. Ne kertovat aikaisemmista kohtaamisista, mutta myös ottelun tapahtumista, kuten jalkapallojoukkueen prosentuaalisesta pallonhallinnasta tai tennisottelun syöttötilastosta. Jotkut välittäjät, kuten bet365 ja LeoVegas, tarjoavat pelaajalle myös livestriimauksen useisiin livevedonlyönnin kohteisiin. Tämä tekee vedonlyönnistä yhä jännittävämpää ja mahdollistaa myös tarkemmat veikkaukset, kun näet tarkkaan joukkueiden tai pelaajien kunnon ja pelin etenemisen.

Nettivedonlyönnin ohjeet askel askeleelta

  1. Täytä tarvittavat tiedot ja luo tili haluamallesi vedonvälittäjälle.
  2. Tee ensitalletus ja hyödy välittäjän mahdollisesti tarjoamasta tervetulobonuksesta.
  3. Selaa kohteita ja päätä, mistä haluat lyödä vetoa. Kohteita voit selata lajeittain. Vaihtoehtoisesti voit selata myös käynnissä olevia kohteita eli livevetoja.
  4. Kohteen kohdalla näet tarjolla olevat vedot ja niiden kertoimet. Valitse kohde ja aseta haluamasi panos. Näet useimmiten voiton, joka kyseisellä panoksella on mahdollista saavuttaa.

Odota pelin päättymistä ja jännitä, osuiko veikkaus oikeaan. Tehdyt vedot ja niistä saadut voitot näet omasta profiilistasi.

100€
100% tervetulobonus aina 100 euroon
122€
100% Tervetuliaisbonus jopa 122€
50€
50€ ilmaisveto 25€ talletuksella, minimikerroin 1.60
€100
Tervetulobonus 100% 100€ asti