Jalkapallon vedonlyöntijärjestelmät: voittoisat menetelmät

Jos haluat tienata syvällisellä jalkapallotietämykselläsi rahaa vedonlyöntisivustojen kautta, sinun on ensinnäkin käytettävä vedonlyöntiin liittyvien päätöstesi pohjana sekä hyvin tehtyä taustatutkimustyötä että myös vaistojasi. Mutta vaikka tuntemuksesi jalkapallon saralta olisi kuinka hyvä tahansa, saatat menettää voittoja ilman sopivaa järjestelmää tai jalkapallon vedonlyöntistrategiaa. Vaikka luottaisit omiin kykyihisi tehdä oikeita valintoja jalkapallokohteiden osalta, me kaikki tiedämme, etteivät jalkapallo-ottelut aina mene odotetulla tavalla. Tämän vuoksi sinulla on oltava strategia, jota noudattamalla voit ehkäistä odottamattomien lopputulosten negatiivista vaikutusta pelikassaasi.

33 FI Erilaisia Vedonlyontijarjestelmia

Onko vedonlyöntijärjestelmien käyttäminen laillista?

Olet saattanut kuulla tutuiltasi vedonlyöntijärjestelmästä, jossa hyödynnetään vedonlyöntisivustojen ilmaisvetotarjouksia. Tämä kuulostaa mahtavalta idealta, mutta saatat miettiä, onko se laillista. Lyhyt vastaus: kyllä on, mikäli olet täysi-ikäinen ja täytät muut vedonlyöntisivuston asiakkuusehdot. Vedonlyöntiyhtiö William Hillin edustaja Graham Sharpe on kertonut lehtihaastattelussa, ettei tällaisessa ilmaisvetotarjouksia hyödyntävässä järjestelmässä ole mitään laitonta elementtiä, vaan asiakas saa käyttää ilmaisvedot haluamallaan tavalla. Tämä on helpottava tieto, jos olet harkinnut vedonlyöntijärjestelmän käyttöä ilmaisen rahan hankkimiseksi, mutta ota huomioon mahdolliset muut lisäehdot.

Ilmaisvetoihin perustuvassa vedonlyöntijärjestelmässä etsitään kaikki eri sivustojen myöntämät ilmaisvetotarjoukset, joita on kirjaimellisesti kymmeniä joka kuukausi, ja lyödään niillä vetoa niin, että ne eivät voi kokonaisuutena hävitä. Tämä tapahtuu suojaamalla vetosi Betfairin kaltaisilla vedonlyönnin vaihtoalustoilla, joissa lyöt vetoa vedonvälittäjän sijasta muita käyttäjiä vastaan. Kun tämän tekee oikein ja oikeilla panoksilla, jäät varmasti voitolle. Vaikka tämä saattaa kuulostaa epäilyttävältä, se on silti täysin laillista. Vedonlyöntisivusto tarjoaa sinulle ilmaisvedon ja sinun on täysin sallittua suojata vetosi halutessasi jollain muulla sivustolla.

Mikä vedonlyöntijärjestelmä on?

Jalkapallomaailmassa on olemassa useita erilaisia vedonlyöjiä, mutta pääpiirteissään heidät voi jakaa kahteen ryhmään: on niitä, jotka lyövät vetoa huvin ja intohimon vuoksi, ja niitä, jotka lyövät vetoa tehdäkseen tuottoa. Näistä jälkimmäinen ryhmä on se, joka käyttää vedonlyöntijärjestelmiä ja -strategioita. Menestys ei riipu pelkästään parhaiden kertoimien löytämisestä Mestarien liigan tai Valioliigan peleihin, vaan myös parhaiden strategioiden käyttämisestä. Suurin ero näiden kahden pääryhmän välillä on rationalisointi. Uskollinen fani lyö aina vetoa joukkueensa puolesta, vaikka se ei ole kannattavaa.

33 FI Mika Vedonlyontijarjestelma

Strategiaa noudattava vedonlyöjä tutkii tarkasti molempien joukkueiden nykyistä kuntoa, edellisiä kohtaamisia ja tietoa loukkaantuneista pelaajista ennen kuin hän tekee päätöksensä. Jalkapallovedonlyönti on heille keino tehdä rahaa ja he hyödyntävät parhaita vedonlyöntistrategioita ja -järjestelmiä tavoitteensa saavuttamiseksi. Strategia sisältää aina riskin minimoimisen ja tuottojen odotusarvon maksimoimisen. Näitä strategian avainalueita hallitaan sopivien vedonlyöntijärjestelmien käyttämisellä. Vedonlyöntijärjestelmissä kyse on pohjimmiltaan panoksen suhteuttamisesta pelikassan kokoon annettujen kertoimien valossa. Yhdistelemällä kohteita ja käyttämällä useita vedonvälittäjiä pystyt pitämään yllättävien lopputulosten vaikutukset hallinnassa.

Erilaisia vedonlyöntijärjestelmiä

Kellyn kaava

Pelikassan hallintaan perustuva Kellyn kaava on vedonlyöntijärjestelmä, jossa käytetään laskukaavaa vedonlyönnin panoksen määrittämiseksi, kun kohteella on odotettua suurempi kerroin. Järjestelmän käyttäminen maksimoi vedon odotusarvon määrittämällä, kuinka suuri osuus pelikassastasi sinun kannattaa käyttää vedon asettamiseen. Kellyn kaavasta on olemassa monia versioita, joista osa on huomattavasti syvällisempiä, mutta helposti ymmärrettävässä muodossa kaava on seuraavaa muotoa: panos = (desimaalikerroin x voiton todennäköisyys – tappion todennäköisyys) / desimaalikerroin. Kellyn kaavan noudattaminen on aggressiivinen strategia, joka maksimoi tuottosi, mutta joka vaatii myös usein suurehkoja panoksia.

Arbitraasivedonlyönti

Arbitraasivedonlyönti mahdollistaa lähes varman rahan tienaamisen, mutta täysin riskitöntä tai ongelmatonta sekään ei ole. Arbitraasi on tuttu termi sijoittamisen ja taloustieteen maailmassa, jossa sillä kuvataan esimerkiksi tilannetta, jossa tuotteen voi ostaa halvalla yhdestä paikasta ja myydä kalliilla toisessa markkinapaikassa. Vedonlyönnissä arbitraaseja syntyy yksittäisissä vetokohteissa, kun eri vedonvälittäjät tarjoavat samaan kohteeseen riittävän erisuuntaisia kertoimia. Arbitraasitilanteita voi löytää vedonlyönnissä sekoittamalla erilaisia yli/alle-kohteita ja tasoitusvetoja. Vedonlyöntimarkkinoilla arbitraasit ovat valitettavan lyhytikäisiä, koska markkinoiden liike seuraa nopeasti perässä.

Martingalen menetelmä

Martingalen menetelmä on esimerkki vedonlyöntijärjestelmästä, joka ei ole järkevä tai tuottava sijoitustapa pitkässä juoksussa. Vaikka olet saattanut kuulla tästä menetelmästä tai joku tuttusi on voinut suositella sitä sinulle, sitä ei kannata koskaan käyttää vedonlyönnissä. Martingalen menetelmässä kyse on panoksen tuplaamisesta seuraavaan vetoon joka kerta, kun häviät tasarahakertoimisen vedon. Tämä toimii teoriassa, mutta todellisuus on toinen. Koska panostamasi rahan määrä kasvaa eksponentiaalisesti, epäonnistumisten sarja ajaisi sinut konkurssiin väistämättä jossain vaiheessa. Jalkapallovedonlyönnissä varmakaan veto ei ole varma.